family banner

Motorhome

Uw huis op de weg! Houdt u van vakantie met de motorhome/mobilhome? Dan zorgt u best ook voor een aangepaste verzekering. Want daar waar u voor het rijden de motorhome in principe dezelfde verzekeringen nodig heeft als voor een wagen, is het gebruik van een motorhome vaak anders dan dat van een gewone wagen. Daarom zijn er specifieke berekeningsmethodes en wordt de premie een stuk goedkoper.
Verder zijn er nog extra waarborgen die u als motorhome gebruiker kan afsluiten. Voor het rijden in het buitenland, een bestuurdersverzekering of een bijstandsverzekering wanneer u panne hebt of na diefstal van uw motorhome.

Hier staan kort nog eens de waarborgen die u kan nemen opgesomd: 

Burgerlijke aansprakelijkheid Aansprakelijkheid voor het onopzettelijk toebrengen van schade aan een derde partij 
(andere weggebruikers of uw passagier).
Omnium Indekken van de eigen materiële schade aan uw moto of quad
Bestuurdersverzekering  Indekken van uw eigen lichamelijke schade
Rechtsbijstand zorgt dat u in geval van een conflict uw rechten kent en ze ook kan verdedigen
(Reis)bijstand Zorgt voor assistentie in geval van pech of ongeval 

 

Goed om weten

{slider Wat kost een motorhome verzekering?|close}

Het is niet per se zo dat de verzekering van een motorhome duur is. Wat u wel in acht moet nemen is dat de prijs van een mobilhome vaak hoger ligt dan deze van een standaard gezinswagen. Als u nog maar net met de mobilhome actief bent kan dat gebrek aan ervaring er dan ook soms voor zorgen dat u sneller (kleine) ongevallen hebt. U bent dan ook met een ietsje ander formaat van voertuig onderweg dan in de meeste gevallen.

Een van de sterke punten van een mobilhome is dat dit soort voertuig, in tegenstelling tot gewone wagens, de eerste jaren niet veel aan waarde verliest. Een ongeval zal dus niet veel financieel verlies betekenen. 
Het is dus interessant om een omniumverzekering te overwegen. Twee zaken bepalen hierin de premie:

  • de waarde van de motorhome
  • het vermogen (de kilowatt (kw)) van de motor.

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, die overigens bij wet verplicht is, begint bij +- 200 euro, uiteraard zal een omniumverzekering meer kosten. Kom gerust eens langs of vraag meer info aan een van onze medewerkers.

{slider Welk rijbewijs heb ik nodig voor een mobilhome?}

Een rijbewijs B volstaat als uw mobilhome niet meer dan 3,5 ton weegt.

Let op!

Hier zit het volledige gewicht van uw voertuig als het volledig geladen is (passagiers, eventuele fietsen die u mee hebt, volle watertank, ...).
Veel constructeurs maken mobilhomes die meer dan 3 ton wegen, dan zit u redelijk snel boven uw maximum gewicht als ue enkel een ribewijs B hebt. Kies daarom bij de aankoop voor een model dat niet meer dan 3 ton weegt, dan hebt u voldoende marge.

{slider Wij willen met enkele vrienden een road trip doen in het buitenland, mogen wij overal parkeren met onze mobilhome?}

Op de openbare weg vallen mobilhomes onder de parkeerregels van de wegcode. Ze mogen parkeren op plaatsen waar ook personenwagens dat mogen, behalve als er een verbodsbord staat voor mobilhomes. Langs de kant van de weg parkeren mag dus overdag, op voorwaarde dat het niet gevaarlijk is of als andere weggebruikers niet gehinderd worden.

Waar kan u overnachten?

Op een parking langs de snelweg kan en mag dat. Zorg er voor als u toch daar moet stoppen om te overnachten dat u voor een parking kiest met een benzinestation en restaurant. Hier is meer af- en aan en dat houdt in dat het veiliger is. Neem voor de het overige uw voorzorgsmaatregelen:

• Parkeer goed in het zicht van andere automobilisten
• Parkeer niet vlakbij de afsluiting
• Sluit uw mobilhome goed af.

Er zijn ook speciaal uitgerust parkings voor mobilhomes. Deze zijn meestal wel betalend, maar daar staat u veilig. Wat ook belangrijk is, is dat u daar water, brandstof en gas kunt aanvullen. En dat er meestal faciliteiten zijn voor het gebruik van elektriciteit. U kan dan op uw gemak het avondmaal klaarmaken en meestal kan u hier zelfs ook genieten van een warme douche.

Wat met wildkamperen?

Of het toegelaten is om te wildkamperen, hangt af van het land waarbinnen u reist. Sommige landen beperken het recht tot bepaalde zones, andere zijn dan weer heel vrij. In Zweden bijvoorbeeld geldt het allemansrecht, u mag volgens deze regelgeving andermans grond betreden om er van de natuur te genieten. In sommige landen mag u enkel bivakkeren. Dit wil zeggen, 1 nacht kamperen van zonsondergang tot zonsopgang. Dit is meestal ook enkel mogelijk in bepaalde zones. Informeer u goed voor u vetrekt. 

{/sliders}

wedo4you

Wat doen wij voor u?
Geniet van de vrijheid van een mobilhome, beschadiging of diefstal, maar ook schade aan een derde partijen, ons pakket Motorhome maakt een einde aan alle risico's. Wij maken een analyse van uw rij- en reisgedrag. Na een gesprek waar we duidelijk oplijsten welke risico's u wil verzekeren, en op basis van de waarde van uw motorhome, zoeken wij voor u de beste formule uit.

Copyright Claus Putzeys - Webconcept by Nextmove