family banner

Fietsverzekering

Voor de meeste fietsers, is een fiets meer dan alleen een middel om van A naar B te geraken. Het is hun passie, hun leven! De bedragen die er aan gespendeerd worden zijn vaak aanzienlijk. Maar wordt er wel vaak genoeg gedacht aan een gepaste verzekering?

Een goede koersfiets kost al gauw even veel als een goedkope wagen. Maar niet alleen koersfietsen komen in een hogere prijsklasse terecht, op de openbare weg treffen we steeds meer elektrisch aangedreven fietsen aan die ook al snel een aardig budget vergen.
Bij een mogelijke beschadiging na een valpartij of andere ongelukken, of zelfs bij diefstal zullen de familiale verzekeringen de risico's niet voldoende afdekken. De fietsomnium zorgt op dit moment voor een ruime dekking.

{sliders Zijn er ook fietsen die ik niet kan verzekeren?}

Fietsen die u wil verzekeren mogen vaak maximum 1 jaar oud zijn. Wees er dus snel bij na de aankoop van een nieuwe fiets. Het is ook dan dat u er het meeste baat bij heeft. Een ongeluk op dat moment, zorgt ervoor dat de fiets enorm snel in waarde daalt.
In de meeste polissen zijn wedstrijden uitgesloten. Met een groep wielertoeristen kan u echter gaan fietsen, zolang het geen wedstrijd betreft. Kijk even na in de algemene voorwaarden voor het type wedstrijden waaraan u wel of niet kan deelnemen als u verzekerd wil blijven.
Verhuurders van fietsen kunnen geen beroep doen op de verzekering Fietsomnium


{sliders Hoe wordt de premie van mijn fietsverzekering berekend?}

De premie voor uw fietsomnium wordt berekend op basis van het type fiets waarmee u rijdt. (koersfiets, elektrische fiets, mountainbike, elektrische mountainbike...) Ook de kostprijs is bepalend, hoe hoger de kostprijs, hoe hoger uw verzekerd kapitaal, dus de premie zal ook hoger worden. Een laatste element zijn de accessoires. Hebt u accessoires bij uw fiets gekocht (slot, fietscomputer, gps, fietstassen,...) worden zij meegeteld in het totaal verzekerd kapitaal en dus wederom ook in de premie.

{/sliders}

wedo4you

Wat doen wij voor u?
Op basis van het type fiets, de accessoires en aankoopprijs van de fiets laten wij de verzekeraar een gepaste polis voor u opmaken. Verder bepalen we samen welke formule u wil onderschrijven, diefstal en/of eigen schade. En bekijken we of u een eventuele fietsbijstand nodig hebt. De fietsbijstand zorgt ervoor dat u bij eventuele pech of valpartij uw tocht kan verderzetten. Voor een advies op maat, ontvangen wij u graag op kantoor.

 

Copyright Claus Putzeys - Webconcept by Nextmove