Met je baby of kindje op skireis….

Misschien overweeg je je baby of je kindje van minder dan 3 jaar mee te nemen op skivakantie. Het is dan belangrijk dat je deze tips leest.


  • Bij het kiezen van het skistation, gaat u best na welke infrastructuur ter plaatse beschikbaar is voor jonge kinderen (activiteiten, zwembad, “buggyvriendelijke” wandelwegen, …) en wat de eventuele (wandel)afstand is tussen de “baby club” of de kinderopvang en uw logement.
  • De tweede helft van maart of de eerste weken van de lente zijn de beste periodes aangezien de omgevingstemperaturen dan aangenamer zijn.
  • Met een kind jonger dan één jaar, ga je best naar een skistation tot maximum 1.200 m hoogte: je kind zou namelijk veel last kunnen hebben van de veranderde atmosferische druk en de vermindering van de aanwezige zuurstof.
    Als je  kind tussen 1 en 2 jaar oud is, kunt u kiezen voor een iets hoger gelegen skistation, maar liefst niet hoger dan 1.600 m à 1.800 m.
  • Vergeet de babyvoeding of de kindervoeding niet mee te nemen! Babyvoeding is niet altijd gemakkelijk te vinden in de skistations. Meestal zijn de “superettes” er heel klein en is er niet altijd specifieke voeding voorhanden voor baby’s of jonge kinderen.
  • Vergeet de kids-ID niet. Het identiteitsdocument is niet alleen verplicht als je met je kind naar het buitenland gaat, maar ook onmisbaar indien je kind moet gerepatrieerd worden.

Ter plaatse

  • Ter plaatse vermijd je indien mogelijk een rit in een kabelbaan of een skilift: bruuske hoogteverschillen zouden voor het kind heel pijnlijk kunnen zijn.
  • Aangezien een jong kind minder beweegt dan de andere reisgezellen die een intense sportactiviteit beoefenen, is het van cruciaal belang dat men hem goed beschermt tegen de koude,
  • Breng regelmatig (meermaals per dag) zonnecrème aan met hoge beschermingsfactor en bescherm de lippen door een lippenstift te gebruiken (zorg ervoor dat iedereen zijn eigen stick heeft).

Slim idee om skiverzekering af te sluiten

Neem de tijd om de juiste skiverzekering voor het hele gezin af te sluiten. De premie van een skiverzekering is maar een peulschil in vergelijking met wat een ski-ongeval kost. Een reisbijstandsverzekeraar illustreerde het met dit voorbeeldje van een 3-tal jaar geleden…

“Simon gaat met de wagen naar het noorden van Italië om er een tiental dagen gezellig te skiën.  Helaas raakt Simon op de skipiste betrokken bij een zwaar skiongeval en loopt hij er een bekkenbreuk op. Hij wordt enkele dagen ter plaatse gehospitaliseerd en daarna door de bijstandscentrale overgebracht naar België waar hij zijn hospitalisatie verderzet. Zijn familie, zeer geschokt door de gebeurtenissen op de skipiste, wordt door de bijstandsverlener opgevangen en mee met haar echtgenoot gerepatrieerd.

Kosten van de tussenkomst:  15.495 euro. Zij slaan op de repatriëringskosten per sanitaire vlucht, de honoraria van de begeleidende dokter en verpleegster, de ambulancekosten ter plaatse en bij aankomst in België diverse taxikosten voor de familie en de medische begeleiders. Los hiervan stuurt de bijstandsverlener nog een chauffeur die de achtergebleven auto van de verzekerde terug naar België zal brengen”.

Wil je mee weten over de skiverzekering, neem contact op met ons kantoor.

Bron: Europ Assistance

  • Aangemaakt op .
  • Laatste update op .

Copyright Claus Putzeys - Webconcept by Nextmove